De bestemming voor deze zomer

Het afgelopen jaar is een apart jaar geweest voor iedereen. Ik zou iets meer dan een jaar geleden niet hebben kunnen voorspellen hoe onze samenleving zo snel zou kunnen veranderen. Als iemand me een jaar geleden had gezegd dat ik achteruit zou deinzen als iemand buiten in de buurt kwam, zou ik diegene waarschijnlijk voor gek hebben verklaard. Toch is dat het afgelopen jaar de realiteit geweest. Anderhalve meter afstand. Dit betekende niet alleen buiten afstand houden, maar ook geen hand of knuffel meer kunnen geven. Zo heb ik het afgelopen jaar toch wel ervaren hoe sociaal mensen zijn en hoeveel wij dat sociale contact nodig hebben. Gelukkig wordt er in veel landen in rap tempo gevaccineerd en lijkt deze turbulente periode in ons leven langzamerhand tot een einde te komen. Zelf ben ik vol hoop al naar mogelijke zomervakantie opties aan het kijken. In deze blog bespreek ik een vakantiebestemming die dit jaar zeker bezocht moet worden.

Een vakantiebestemming moet natuurlijk helemaal bij jou, of bij je gezin passen. Zodoende bespreek ik een optie waar verschillende groepen zich kunnen vermaken, namelijk;

Kreta

Kreta is een Grieks eiland en staat bekend op zijn mooie stranden, lekkere eten, maar ook of de feestmogelijkheden. Ben je jong en wil je van je vrijheid genieten, dan is Malia of Chersonnissos iets voor jou. Ben je echter met je partner of je gezin, dan heeft Kreta ook leuke bestemmingen, zoals Chania. Chania wordt ook wel de mooiste stad van Kreta genoemd en is een culturele plek met ook veel historische trekpleisters. Voor mensen die meer van een stedentrip houden is Heraklion, de hoofdstad van Kreta, een goede optie. Zo kan je Knossos, bekend van de mythische verhalen zoals die over de Minotaur, bezoeken of kan je het slot in de haven bezoeken voor een mooi uitzicht.

Chersonissos

Chersonissos is gelegen op het eiland Kreta en is vooral bekend geworden om de vele jongerenreizen. Aangezien veel jongeren, waaronder ook eindexamen scholieren, afgelopen jaar niet hun succes en vrijheid hebben kunnen vieren, verwacht ik dat de feestbestemmingen dit jaar een enorm aantal bezoekers kunnen krijgen. Deze feestvakanties draaien geheel om vriendengroepen, drank en mensen versieren. Het is misschien raar om hier na dit turbulente jaar over na te denken, maar de corona-crisis heeft des te meer bewezen hoe belangrijk het voor jongeren is om sociaal te zijn en zichzelf soms even helemaal los te laten gaan. Uiteraard moet er wel voorzichtig omgegaan worden met alcohol, je wilt geen alcoholist worden, check hier; wanneer ben je alcoholist?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *