Echte bouwvakantie is er niet meer

strand

Voorheen was er nog sprake van een bouwvak, de bedrijven in de bouwsector gingen dicht wat direct de drukste periode was om op vakantie te gaan. Tegenwoordig wordt de vakantie van de bouwvakkers verspreidt, elke regio hanteert een andere datum. Ieder jaar verschilt per regio de data van de vakanties voor de bouwvakkers, vaak wordt er nog wel rekening gehouden met de bouwvakantie maar deze is niet meer bepalend voor de andere sectoren. Nadeel van deze periode is ook dat op vakantie gaan een stuk duurder is dan buiten de bouwvakantie, en ook rustiger. 

Reissector is er blij mee

De reissector is blij met de zogenaamde bouwvak want dat is gegarandeerd de drukste tijd van het jaar dat mensen met vakantie gaan, dit is ook duidelijk te merken aan de prijzen die worden gehanteerd. Buitenlandse vakanties, vluchten en het huren van accommodaties is in deze periode een stuk duurder dan een andere tijd in het jaar. Heel veel mensen nemen daarom ook buiten de bouwvakantie vakantie, echter wanneer je schoolgaande kinderen hebt is dit niet mogelijk. De schoolvakantie wordt ook vaak gepland in de vakantie van de bouwvakkers, ouders zijn dus altijd duur uit. 

Bouwvak

Geen originele betekenis meer

Sinds de afschaffing van de originele bouwvak, heeft deze toch nog steeds zijn betekenis. In deze periode zijn de meeste bouwbedrijven toch gesloten, vaak wordt er overleg gepleegd voordat de datum bekend wordt gemaakt. In Nederland wilde men dat er meer gespreid op vakantie werd gegaan, terwijl in België wel aan drie weken collectief vakantie wordt gedaan. Omringende landen wordt in de regel ook naar gekeken, vaak overlapt men met het buurland om niet allemaal tegelijk op vakantie te gaan. Per jaar verschilt de drukte, waar het dit jaar erg druk is kan het volgend jaar een stuk minder druk zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *