Een stedentrip door eigen land!

Ben je van plan om binnenkort een roadtrip te gaan doen door Nederland? Dan is het wellicht een goed idee om je enigszins voor te bereiden. Waarschijnlijk heb je al een aantal leuke ideeën om uit te voeren maar het kan natuurlijk nooit kwaad om vooraf wat research te doen om zo het uiterste uit je roadtrip te halen. Een roadtrip door Nederland kan zowel met de auto als met de trein en is qua reistijd prima te doen. Zeker wanneer je er een meerdaagse trip van maakt zal afstand het probleem niet zijn. In deze blog nemen we je mee in een aantal leuke tips en tricks voor jou aanstaande roadtrip door Nederland.

Met de trein door Nederland

Nederland is ontzettend goed te verkennen met de trein. De vele spoorwegen zorgen ervoor dat je gemakkelijk tussen verschillende steden kan reizen. De treinritjes zullen niet lang duren wanneer je de intercity’s neemt. De trein brengt je gemakkelijk van stad naar stad. Het voordeel van roadtrippen met de trein is dat je eenvoudig in verschillende stadscentrums komt. Wanneer je met de auto bent is het vaak duur om in het centrum te parkeren en vaak is er ook geen plek.

Overnachten op bijzondere plekken

Nederland kent een aantal bijzondere plekken. Denk bijvoorbeeld aan de Veluwe, of juist aan een stad zoals Utrecht. Beide plaatsen hebben zo zijn eigen charmes. Boek een hotel Utrecht in een van de kelders langs de grachten en ontdek de historische stad met prachtige gebouwen, grachten en winkelstraten. Het vernieuwde Hoog Catharijne is onlangs nog vernieuwd en zorgt ervoor dat je heerlijk even kan gaan shoppen. Daarnaast is overnachten op de Veluwe geen overbodige luxe. Zeker niet wanneer je vanuit je verblijfplaats de herten en wilde zwijnen kan gaan spotten. Sta ’s ochtends vroeg op en ga naar ze opzoek in het bos!

Leer Nederland op een gemakkelijke manier kennen

Nederland kan je op allerlei verschillende manieren leren kennen. Een van de gemakkelijke manieren is bijvoorbeeld via een audiotour. Nederland kent ontzettend veel plaatsen waar je online een audiotour kan starten. Ga een stad in, download een willekeurige audiotour app en luister wat de stad te bieden heeft. Met in het ene oor een oortje en de andere oor de stadsgeluiden. Je komt te weten wie er in de stad hebben gewoond, welke gebouwen er staan en hoe lang deze er al staan en je leert precies hoe de stad is ontstaan.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *