Gehoorapparaat oplossing bij gehoorverlies

Als je gehoor beschadigd is en je niet meer goed en helder kunt horen kan dat heel lastig zijn. Gelukkig kun je met een gehoorapparaat in het oor het probleem verhelpen. Je moet wel uitkijken naar een goed en kwalitatief gehoorapparaat dat niet alleen goed werkt, maar ook lang kan meegaan. Jouw gehoor kan om verschillenden reden beschadigd. Wanneer je merkt dat je plotseling niet meer goed begint te horen is het raadzaam om gelijk deskundige hulp te zoeken. Je kunt erger voorkomen, maar tegelijkertijd ook een oplossing vinden voor het probleem. 

De werking

Hoe werkt een gehoorapparaat in het oor? In het hoortoestel, maar dan een moderne, zit namelijk een microfoon, een versterker, een luidspreker en een computerchip. De functie van de chip is om het geluid om te zetten in een digitaal signaal. De chip is zodanig ontwikkeld dat deze het verschil tussen zacht en hard geluid van elkaar kan onderscheiden. Zacht geluid kan hierdoor dus worden versterkt, terwijl hard geluid gedempt kan worden. Er zijn verschillende hoortoestellen, minder modern en modern digitaal. Met het laatste kun je bijvoorbeeld automatisch luisterprogramma’s instellen. Een dergelijk apparaat kan zich ook aan de situatie aanpassen. Het weet precies welk geluid het moet aanpassen en naar welk niveau. 

Toepassing

De toepassing van een gehoorapparaat is afhankelijk van de situatie. Als je aan beide oren een gehoorverlies hebt dan heb je voor beide oren een dergelijke apparaat nodig. Is het gehoor van een oor maar beschadigd dan heb je er maar een nodig. In geval van ouderdomsslechthorendheid of lawaaitrauma hebben meestal beide oren gehoorschade. Het is in een dergelijk geval niet raadzaam om maar een hoortoestel te gebruiken. Als je dat doet kun je het oor dat geen apparaat heeft het horen verleren. Dit moet je zeker voorkomen, want anders ben je op den duur helemaal doof aan één kant. Het gehoor is een heel belangrijk zintuig voor de mens. 

Oorzaken gehoorverlies 

Gehoorverlies kan door verschillende zaken veroorzaakt worden. Jouw gehoor kan geblokkeerd worden wanneer het oor vol oorsmeer zit. In een dergelijke geval kun je na verwijdering van het oorsmeer beter horen. Het is daarom noodzakelijk om je oren regelmatig te zien door een deskundige. Gehoorverlies kan verder ook veroorzaakt worden door gehoorschade. Als vaak naar te luide muziek luistert met bijvoorbeeld een koptelefoon kan er gehoorschade optreden. Een ander oorzaak is overmatige botgroei in het oor. Een ongezonde leefstijl kan ook een oorzaak zijn. Het is dus verstandig om een gezonde leefstijl op na te houden. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *