Zakelijke printer kopen of leasen

Wanneer je een zakelijke printer nodig hebt, heb je de keuze om er een te kopen of om een printer te leasen. Beide opties hebben zowel voor- als nadelen. Hieronder hebben we de grootste voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet, zodat jij een keuze kunt maken: een printer leasen of kopen.

Sporadisch grote uitgave of maandelijkse kosten

Wanneer je ervoor kiest om een zakelijke printer aan te schaffen, kan dit een grote uitgave voor het bedrijf zijn. Afhankelijke van de opties en functies op het apparaat, kan dit flink in de papieren gaan zitten. Echter heb je daarna wel een printer die van het bedrijf zelf is, en zijn de maandelijkse kosten vervolgens laag. Wanneer je ervoor kiest om een printer te leasen, heb je juist hogere maandlasten, maar geen dure eenmalige investering. Bij het leasen van een printer worden de kosten verspreid over de contractduur. Je hebt dus inzichtelijke maandlasten, wat het budgetteren wellicht ook wat makkelijker maakt.

Contractduur voor langere tijd

Wanneer je geen langdurig contract aan wil gaan – bijvoorbeeld omdat je het lastig vindt om te voorspellen waar je bedrijf over een paar maanden staat – is het wellicht niet handig om voor leasen te kiezen. Leasecontracten hebben vaak een lange contractduur; de meeste contracten variëren tussen de 36 tot 60 maanden. Tussentijds is soms wel mogelijk, maar gaat vaak gepaard met (hogere) bijkomende kosten. 

Een eigen printer

Wanneer je ervoor kiest om een printer te kopen, is de printer ook echt eigendom van het bedrijf. Wanneer je besluit om over te stappen op een nieuwe printer, kun je de oude printer gewoon verkopen. Of je doet er net zo lang mee totdat ie niet meer werkt. Hoe dan ook, de printer is van het bedrijf en dat blijft het ook. Bij een leasecontract is een printer nooit van het bedrijf – je houdt deze net zo lang als dat het contract duurt. Aan het einde van het contract lever je de printer weer in. Dit kan ook een voordeel zijn – na de contractduur kun je heel gemakkelijk voor een andere model printer kiezen.

Of je nu kiest om een printer te leasen of te kopen – een zakelijke printer is onmisbaar in de meeste bedrijven. Kies daarom vooral voor een betrouwbare en snelle printer!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *